

Підбір за параметрами (0)
Молочне, яйця у Львові
Молочні продукти і яйця обов'язково повинні бути присутніми в раціоні харчування людини. Такі продукти містять жири і білки тваринного походження, що володіють корисними властивостями. Користь молочних продуктів для організму неоціненна. Вони забезпечують нормальний обмін речовин, беруть участь в біохімічних процесах, дають енергію. Стакан молока або тарілка сиру зі сметаною - спосіб втамувати голод, підвищити концентрацію уваги, заповнити дефіцит протеїну. Молоко і яйця представляють ту категорію продуктів, які мають величезне значення для нашого здоров'я. Це джерело легкозасвоюваного кальцію, вітамінів групи А, В2, В12. Молочні продукти присутні в раціоні людини з перших днів життя. Новонародженим дають молоко, дітям старше - кефір, сир, ряжанку. Дорослі вживають кисломолочні продукти, вершкове масло, морозиво.
Купити з доставкою молочні продукти і яйця пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. У нашому онлайн-каталозі представлені кращі бренди України, Європи, Америки, що виробляють молоко, йогурти, вершки. В наявності різні види упаковок молочної продукції: банки, дойпак, тетрапак, пляшки. Широкий асортимент, гарантована якість, можливість замовити онлайн молоко і яйця з доставкою в Київ, Львів, Одесу, Харків, Луцьк.
Курячі яйця і перепелині яйця
Існує думка, що яйця перепілки корисніші за курячі. Однак це не зовсім так. Дійсно, перепелині яйця містять більше фосфору, калію, заліза. При цьому маса одного курячого яйця рівноцінна масі п'яти перепелиних. Отже, з'ївши яйця перепілки, людина отримає більше поживних речовин, вітамінів A, B1 і B2. Ще один незаперечний плюс перепелиних яєць - швидка засвоюваність. Тому такі продукти популярні серед шанувальників корисного і здорового харчування. Педіатри нагадують, що яйця перепілки менш алергенний продукт, тому він підходить для дитячого раціону. Отже, по ряду показників перепелині яйця дійсно кращі. Однак це не привід виключити курячі яйця з раціону харчування. Калорійність та поживна цінність продуктів практично ідентична. Порівняйте калорійність 100 грам:
- Курячих яєць 157 ккал.
- Перепелиних яєць 168 ккал.
Тому вживаючи в їжу обидва продукти, можна отримати не лише задоволення, а й користь для здоров'я.
Чим відрізняється домашнє яйце від магазинного
Більшість покупців вважає, що домашні яйця корисніші за фабричні. Однак це твердження не зовсім вірне. Дійсно, способи ведення господарства на приватній і великий фермі в корені відрізняються. Однак сучасні виробники, які пропонують купити яйця оптом, приділяють величезну увагу якості продукції. Порівняти домашній і фабричний продукт можна за різними критеріями:
- Розмір. Обидва види яєць можуть бути великими і дрібними. Тут грає роль вік курки. Домашні яйця від молодих курочок будуть невеликі. Великі фермерські господарства класифікують продукцію за розміром і відносять її до певного сорту. Чим більше розмір, тим вище сорт яєць.
- Колір. Домашні та магазинні яйця бувають білими, жовтими, коричневими. Визначити тип продукту за кольором складно.
- Форма. По формі домашні яйця майже не відрізняються від фабричних.
- Вид. Всупереч поширеній думці, сліди посліду або бруду не говорять про те, що яйце домашнє.
- Аромат. Домашнє яйце пахне сильніше.
- Смак. Домашні яйця смачніші, однак визначити смак продукту можна тільки після його приготування.
- Зміст. Домашні яйця більш щільні, тягучі, всередині шкаралупи відсутнє вільне місце.
- Ціна. Яйця від домашніх господарств обійдуться на 20-30% дорожче магазинних.
Види молочних продуктів
Крім класичних молочних продуктів в світі відомо більше сотні інших найменувань. Продукція має різний термін придатності, технологію приготування і смакові особливості. Також кожен продукт має ті чи інші поживні властивості, містить специфічний набір корисних речовин. Розглянемо основні види молочних продуктів.
- Продукти сепарації молока:
- Вершки. Відокремлені від основної маси молочні жири.
- Вершкове масло. Це ретельно збиті вершки, в які додано трохи солі або інших смакових добавок. Наприклад, можна купити з доставкою вершкове масло шоколадне або солоне.
- Сироватка. Продукт, який отримують після згортання і відціджування молока. Використовується для приготування різноманітних страв.
Продукти сепарації зберігають особливості смаку і склад молока. Технологія приготування не передбачає ніяких хімічних реакцій. А ось якщо подібні реакції в сировині відбуваються, виходять зовсім інші вироби.
- Кисломолочна продукція:
- Кисляк. Скисле молоко без добавок.
- Сир. По суті те ж кисле молоко, з якого вилучено рідку частину.
- Сир твердий. Отримують шляхом термічної обробки сиру. Проводять сир за різними технологіями, отримуючи продукт з різноманітними смаковими характеристиками, калорійністю і терміном придатності.
- Сметана. Це не що інше, як скислі вершки. Щоб сировина краще скисала, у неї додають спеціальні закваски.
- Ряжанка. Виробляється шляхом бродіння топленого молока.
- Кефір, йогурт. Близькі за складом і смаком продукти, які виробляють з поквашеного молока, з якого попередньо витягни вершки.
- Кумис. Кисле молоко з верблюжого або кобилячого молока.
Кисломолочна продукція різноманітна, перераховувати різновиди можна довго. Також в категорію молочних продуктів входять ті, які зроблені за сучасними технологіями. Це продукти теплової обробки молока (пряжене молоко, морозиво), а також продукти концентрації молока (згущене молоко, сухе молоко).
Користь молочних продуктів для людського організму відома давно. Неможливо скласти збалансований раціон харчування, виключивши з нього молоко, сир або курячі яйця. Ви можете зайти на АкваМаркет, щоб купити молоко або перепелині яйця з доставкою. Співпрацюємо з підприємствами сегменту HoReCa, пропонуючи приємні ціни і можливість оптового замовлення продуктів харчування.